KUKA OLEN?

Olen Rosa Leskinen, urheiluhieroja. Valmistuin joulukuussa 2023 Suomen Urheiluhierojaopistosta. Aloitin toimintani tammikuussa 2024 Riihimäen torikadulla, JVwaken Jonnen tarjottua minulle mielettömän mahdollisuuden jakaa hoitotilaa hänen kanssaan. 

Ajatukseni on se, että haluan olla kaikille sopiva hieroja - ikään, sukupuoleen, liikkumiseen tai liikkumattomuuteen katsomatta. Tämän vuoksi haluan tarjota myös ilta- ja viikonloppuaikoja - jotta kaikille löytyisi sopiva aika käydä hieronnassa. 

Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja ja olen aiemmin työskennellyt vuosia ikäihmisten kanssa. Ajatus hierojan koulutuksesta ja alanvaihdosta heräsi kotona hoitovapaalla ollessa, olen siis myös kahden lapsen äiti. Vapaa-ajalla harrastan klassista voimanostoa ja vietänkin paljon aikaa seurani Lopen Voima ja Kunto teamin salilla. Kaudella 2023 kävin myös ensimmäisiä kilpailuja lajin parissa kivalla menestyksellä, kiitos siitä valmentajalleni Patrick Nyströmille.

Opintoihini Suomen Urheiluhierojaopistolla sisältyi teorian ja käytännön opiskelua, työharjoittelua koulun omalla vastaanotolla ja hallikäyntejä yhteistyö-urheiluseuroissa. Teoriaopinnoissa perehdyttiin laajasti ihmisen anatomiaan sekä tyypillisimpiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Saamani koulutus perustuu vahvasti uusimpaan ja viimeisimpään tutkittuun tietoon.

Urheiluseuroissa (HIFK Miehet, HJK Miehet) harjoitellessani sain tutustua ammattiurheilijoiden kehonhuoltoon heidän fysioterapeuttiensa johdolla. Seuroissa sai oppia myös kilpaurheilemisen erilaisista kausista ja harjoittelukauteen sopivista hoitokeinoista: olen oppinut hyvin millaisia hoitomuotoja käytetään esimerkiksi juuri ennen peliä tai mikä toimii palauttavana hoitona urheilun jälkeen. Myös urheiluteippauksesta pidettiin erikseen opetusta.

Suhon hierojakoulutus tarjosi erittäin vankan ja laadukkaan pohjan tälle alalle. Opiskellessa huomasin, että urheilijoiden kohtaaminen sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntouttaminen on erityisen lähellä sydäntäni ja aion ehdottomasti jatkokouluttautua niiden parissa. Tammikuussa 2024 alkanut Suomen Voimanostoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus tuo mahdollisuuksia toimia myös jatkossa valmennushommissa voimanoston parissa.

KOULUTUS

1/2023 - 12/2023

Urheiluhieroja
(Koulutettu hieroja) 


MUUT KOULUTUKSET & KURSSIT

VOIMANOSTON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS, TASO I, Suomen Voimanostoliitto, 1/2024 ->

PURENTALIHASHIERONNAN KOULUTUS, 10/2023, Suomen Urheiluhierojaopisto

ENSIAPUKURSSI, 10/2023 SPR

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN PERUSTUTKINTO, 8/2013 - 4/2016, Lähihoitaja, Vanhustyön osaamisala